Ofte stillede spørgsmål til komfurer, ovne og kogeplader

 

Hvorfor er der intet stik på mit komfur?

Mange kunder ved ikke på forhånd, at komfurer skal installeres af en elektriker - og at garantien afhænger heraf. Vi har fjernet stikker for at sikre, at komfuret tilsluttes korrekt af en autoriseret installatør, og for at du kan beholde din garanti. 

Hvorfor bager min ovn ujævnt?

Der kan være flere årsager til, at ovnen er utæt. Her er de mest almindelige.

Ovnen er utæt: Hvis tætningslisten er utæt eller hængslerne sidder løst, kan varmen trænge ud, og det vil give et ujævnt bageresultat, hvor bollerne bagerst i ovnen er færdige, men bollerne længst ud mod glasset er ubagte. Mærk dig frem til, om luften siver ud ved døren eller hængslerne.

Flere plader i ovnen: Bager du på almindelig ovnfunktion kan du kun bage en plade ad gangen. Kun på varmluft kan du have flere bageplader i ovnen på én gang.

På rad og række: Når du anvender varmluft skal luften kunne cirkuleren ensartet rundt om bagværket. Det betyder, at bollerne skal have luft mellem sig og helst stå på lige rækker. Bager du flûtes, så sørg for, at enderne vender ud om glasset. Det mest ensartede bageresultat får du ved at vælge komfurer med ægte varmluft. Det betyder, at der - udover ventilatoren - også sidder et ringvarmelegeme bag ventilatoren. På billige komfurer, der kun er udstyret med en ventilator uden ringvarrmelegemet, anbefaler vi, at du anvender almindelig ovn til bagning, hvis du oplever problemer med bageresultatet - uanset komfurets mærke.  Når du bager i en ovn med ægte varmluft, får du det bedste resultat ved at vælge varmluft inklusiv over og undervarme.

Ny ovn: Du har fået ny ovn, og den bager ikke som den gamle. Der er forskel på placeringen af varmelegemer, blæsere og størrelsen på ovne og tilberedningsfunktionerne varierer ligeledes. Gå manualen igennem for at se producentens vejledning til brug af ovnen forskellige programmer. 

Hvad betyder katalyse?

Svar:  Katalyse er en selvrensningsfunktion. Når ovnen når 200˚C vil emaljen på ovnens sider og bagvæg opløse fedt og madstænk. Der findes også andre typer af selvrens. De kaldes pyrolyse, vapclean eller aquaclean. Pyrolyse er den mest effektive form for selvresningssystem, hvor rengøringsindsatsen en minimal. VapClean, Aquaclean og lignende funktioner fungerer ligesom de gammeldages metoder, hvor du placerer et fad med vand i ovnen og lader dampen opløse fedt og snavs. Ovnen skal stadig tørres af efterfølgende.